zondag 9 november 2014

... Het kralingsebos ligt in de wijk Kralingen bij Rotterdam...

Het Kralingsebos ligt om de Kralingseplas heen. Het gebied is ongeveer 200 hectare groot. De helft van de oppervlakte bestaat uit water, de andere helft uit bos en grasland..



Er zijn wandel, fiets en ruiterpaden in het bos. Er is een hertenkamp, een pannekoekhuis, een kinderboerderij, een klimbos,een golfbaan en een trimbaan..  In het kralingsebos is sinds 1948 jaarlijks het Concours Hippique International  ( CHIO )





....  De Kralingse plas..









De Kralingse Plas is ontstaan door de winning van veengrond ten behoeve van turf. Het maakte deel uit van een reeks van 15 veenplassen die zich ten noorden van de 's-Gravenweg uitstrekte vanaf de Rotte tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel. Tussen 1865 en 1876 werden deze plassen drooggelegd voor de  van de Prins Alexanderpolder. De toenmalige Noordplas werd als enige gespaard.  Vanaf 1895 heet de voormalige Noordplas de Kralingse Plas. Na de Tweede Wereldoorlog werd een klein deel weer gedempt met puin uit het gebombardeerde centrum van de stad. Zo zijn bijvoorbeeld de eilanden in het zuiden tot stand gekomen.Langs de plas liggen enkele horecagelegenheden, twee molens, zeilhaven, atletiekvelden en een recreatiestrand..



..   KRALINGSE SNUIF EN SPECERIJEN COMPAGNIE DE STER EN DE LELIE...

De molens "De Ster" en "De Lelie" zijn de enige twee nog werkende snuif en specerijenmolens in Nederland en worden beheerd door de stichting de Kralingse Snuif en Specerijen compagnie De Ster en De Lelie. 








Geen opmerkingen:

Een reactie posten