Tot en met 1857 hoorde Lage Vuursche tot de gemeente De Vuursche. In 1840 had het 190 inwoners, die in 15 huizen woonden. Tot de Vuursche behoorde ook de buurtschap Hooge Vuursche.
Lage Vuursche heeft een beschermd dorpsgezicht met enkele achttiende- en negentiende-eeuwse huizen en telt tientallen rijksmonumenten. De hervormde Stulpkerk dateert uit 1650.
Lage Vuursche is door de bosrijke omgeving en kasteel Drakesteyn, een bekende plaats voor wandelaars en dagjesmensen die vooral het dorpje in het weekeinde bezoeken. Er zijn een aantal restaurants, waarvan de meeste pannekoeken verkopen.
De bossen in de omgeving van Lage Vuursche zijn voor een deel eigendom van Staatsbosbeheer en maken deel uit van de boswachterij De Vuursche.
Je kan hier diverse uitgezette wandelingen maken..
Wij lopen onze eigen route, langs Landgoed Drakensteyn en de Vuursche Steeg.
Door de bossen en weilanden langs het Nonnenland en Landgoed Pijnenburg naar de Stulpheide. hierbij kom je langs het Pluismeer.
Pluismeer.
Lage Vuursche ligt op de Utrechtse Heuvelrug, maar aan de rand van de Laagte van Pijnenburg. Het gebied wordt een laagte genoemd, omdat het een laag deel van de Utrechtse Heuvelrug is. Door de lage ligging is het een vochtig gebied dat het Utrechtse deel van de Heuvelrug scheidt van Het Gooi. Centraal in de laagte ligt het landgoed Pijnenburg waaraan de laagte zijn huidige naam ontleent.
Reuzenbalsemien - Impatiens glandulifera
Af en toe kom je een klein vennetje tegen..
Op een grote paddenstoel rood, met witte stippen..
De vliegenzwam is wellicht de bekenste paddestoel.
Hij komt zeer algemeen voor in de Nederlandse bossen, vooral onder eiken, dennen en berken.
De Laagte van Pijnenburg is het gebied tussen Baarn, Soest, Bilthoven en Hollandsche Rading. Het wordt een laagte genoemd, omdat het een laag deel van de Utrechtse Heuvelrug is. Door de lage ligging is het een vochtig gebied dat het Utrechtse deel van de Heuvelrug scheidt van Het Gooi. Centraal in de laagte ligt het landgoed Pijnenburg waaraan de laagte zijn huidige naam ontleent.
De Stulp heide..
Gele aardappelbovist - Scleroderma citrinum
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
BeantwoordenVerwijderen